Als promovendus moet je de nodige voorbereidingen treffen in het bekende ‘zweetkamertje’ en een oefenrondje.

Ik ben ruim op tijd aanwezig zodat ik alvast binnenstromende gasten vast kan leggen, maar ook om even in het ‘zweetkamertje’ te kijken als dat is toegestaan.

Hier ben ik graag bij om dit vast te leggen. Zo kan ik het moment vastleggen dat de corona jou komt ophalen in het zweetkamertje en hoe de stoet naar de aula loopt.

Daarna volgt het lekenpraatje, de zitting zelf en de laudatio. Tijdens deze momenten probeer ik zo onopgemerkt als mogelijk te werk te gaan. Ik ben op de hoogte van wat mag en niet mag en probeer de promovendus maar ook de commissie niet te storen

Na afloop van de verdediging zal ik met jou en je gezelschap in de aula wachten op het oordeel van de corona. Gedurende het wachten zal ik foto’s maken van jou, je familie, gasten en wat er allemaal gebeurd in de aula. Daarna volgen uiteraard de felicitaties van de commissie en de familieleden

Op verzoek maak ik daarna groepsfoto’s en leg ik eventueel een impressie van de receptie of borrel vast.

Uiteindelijk wil ik een fotoverhaal maken: met leuke momenten, maar ook detail shots, overzichten en alles wat verder kan bijdragen aan zo’n verhaal.

Het is later erg leuk om de belangrijke momenten terug te zien die je hebt meegemaakt, maar ook de details die je zelf niet ziet.